St. Cugat del Vallès enllesteix l’estudi per municipalitzar l’aigua

L’Ajuntament s’incorpora a l’AMAP

L’Ajuntament de St. Cugat del Vallès segueix caminant cap a l’objectiu de fer que l’aigua sigui pública a la ciutat. La voluntat de l’actual govern és municipalitzar el servei d’abastament d’aigua, tal com explicava la tinenta d’alcaldia de Transparència, Bon Govern Participació i Barris, ​Lourdes Llorente.

Actualment el Consistori està enllestint l’estudi sobre quina és la forma més eficient de prestar el servei a St. Cugat i també està pendent de rebre de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) l’estudi sobre la viabilitat de prestació del servei d’abastament d’aigua de forma directa. Llorente assegura que està demostrat en diversos estudis que la forma més eficient i sostenible de prestar el servei és a través de gestió directa.

Amb l’objectiu de preparar la ciutat de St. Cugat per a una possible gestió pública directa del servei d’abastament d’aigua, l’Ajuntament s’ha adherit a l’AMAP. Aquesta associació, constituïda al 2018, té la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública d’aquest servei.

Amb l’adhesió a l’AMAP, unim els nostres esforços als municipis que ja ho han aconseguit, afegeix la tinenta d’alcaldia. En formen part un total de 33 municipis catalans (que sumen una població de 3’3 milions de ciutadans i ciutadanes) entre els quals hi ha Barcelona, Badalona, Girona, Lleida, Sabadell, Terrassa i Cerdanyola del Vallès.

Entre d’altres actuacions, l’associació organitza jornades, seminaris i cursos; dona impuls a iniciatives de debat tècnic i d’investigació i recerca sobre gestió de l’aigua; difon bones pràctiques; proveeix serveis d’assessorament i d’assistència, jurídica i administrativa per als seus membres en processos de recuperació de concessions i remunicipalització de serveis; i revisa el compliment de les clàusules dels contractes de concessió actuals d’aquells municipis que es plantegin la seva recuperació.

Veure font: https://www.naciodigital.cat/santcugat/noticia/2655/sant/cugat/enllesteix/estudi/municipalitzar/aigua

Comparteix: