L’àrea metropolitana de Montpeller des de la remunicipalització: disposa de més pressupost per infraestructures i ha abaixat la factura un 10%

Segons declaracions a France2 dels directius de l’empresa pública i de l’Ajuntament, l’àrea metropolitana de Montpeller disposa de més pressupost per infraestructures i ha abaixat la factura un 10%.

L’administració pública decidia el 2014 que Montpeller i tretze municipis veïns assumissin la gestió pública de l’aigua que, anteriorment, havien estat gestionades per Véolia i Lyonnaise des Eaux. El procés es va iniciar de manera efectiva l’1 de gener del 2016. 3 anys després, segons la mateixa institució, s’ha reduït la factura en un 10% aproximadament la factura de l’aigua. El sanejament però va quedar en mans de Veolia.

La remunicipalització es va dur a terme a 13 municipis de l’àrea metropolitana de Montpeller, sobre 31: Grabels, Jacou, Juvignac, Lattes, Crès, Montferrier-le-Lez, Montpeller, Pérols, Prades-le-Lez, Saint-Brès, Sussargues, Vendargues i Villeneuve-lès- Maguelone. Els 18 ajuntaments restants estan vinculats a contractes amb el sector privat fins al 2021.

Veure font: https://www.francetvinfo.fr/monde/environnement/eau-les-mairies-font-baisser-la-facture-en-reprenant-la-gestion-de-leur-reseau_3595797.html?fbclid=IwAR30si1jqGmo8OqhTLOxNVR_wBsaP_RSYpF4t04w-CQEqqRq6dU3-6om9eA

Comparteix: