Manifest en favor de la gestió pública de l’aigua a l’àmbit metropolità de Barcelona

Aquest és el Manifest que l’AMAP va aprovar el passat dimecres 30 de gener en la seva Assemblea General a favor de la gestió pública a l’àmbit metropolità de Barcelona. En aquests moments, l’AMAP compta com a membres a 11 municipis de l’Àrea Metropolitana.

Manifest en favor de la gestió pública de l’aigua a l’àmbit metropolità de Barcelona

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) i els municipis sotasignants, volem manifestar el següent:

Atès que,

  • L’aigua és un dret humà reconegut per l’Assemblea General de Nacions Unides el 2010
  • L’interès de diferent municipis de l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en establir una gestió pública del servei d’aigua. Ja són 11 els municipis metropolitans que formen part de l’AMAP, representant un 70% de la població d’aquest territori.
  • Els municipis metropolitans de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts han aprovat mocions en els seus plens municipals instant-los a obrir una línia de treball metropolitana envers la gestió pública, directa i integral del cicle de l’aigua.
  • El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentencià el març del 2016 la nul·litat del procés pel qual es creava i s’adjudicava a Aigües de Barcelona la gestió de l’aigua a l’AMB. Aquesta sentència es troba en procés de resolució definitiva al Tribunal Suprem
  • L’aigua és un servei bàsic de prestació obligatòria i l’administració ha de preveure’n els escenaris de futur per poder prestar el millor servei possible

 

Per tot això, acordem:

  • Instar l’AMB i els municipis metropolitans, així com els grups polítics metropolitans, a manifestar-se en favor de la gestió pública de l’aigua
  • Instar l’AMB a elaborar els estudis necessaris que permetin implementar la gestió pública de l’aigua, basada en els criteris d’eficiència, sostenibilitat, participació i transparència.
  • Instar el Govern de la Generalitat i a les Diputacions a desplegar el Pacte Social de l’Aigua (signat l’any 2015) en la seva integritat, incloent-hi les mesures de suport als municipis en els seus processos de remunicipalització de l’aigua.
Comparteix: