Palau-solità i Plegamans s’adhereix a l’AMAP

L’objectiu és promoure la gestió pública d’aquest servei i anar cap a la internalització del servei

Amb l’objectiu de preparar Palau-solità i Plegamans per a una possible gestió pública directa del servei d’abastament d’aigua, l’Ajuntament s’ha adherit a l’AMAP. L’adhesió es va aprovar en el darrer ple municipal amb un suport majoritari dels grups municipals i cap vot en contra.

L’AMAP va ser constituïda al 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública d’aquest servei. En formen part un total de 33 municipis catalans, que sumen una població de 3’3 milions de ciutadans i ciutadanes.

Entre d’altres actuacions, l’associació organitza jornades, seminaris i cursos; dona impuls a iniciatives de debat tècnic i d’investigació i recerca sobre gestió de l’aigua; difon bones pràctiques; proveeix serveis d’assessorament i d’assistència, jurídica i administrativa per als seus membres en processos de recuperació de concessions i de la gestió directa de serveis; i revisa el compliment de les clàusules dels contractes de concessió actuals d’aquells municipis que es plantegin la seva recuperació.

La gestió amb CASSA finalitza al 2022

La pròrroga de la gestió de l’aigua de Palau-solità i Plegamans amb la companyia subministradora CASSA finalitza el juny del 2022. Arran d’això, l’Ajuntament està treballant amb diverses empreses i consultores per estimar quin seria el cost de la gestió directa de l’aigua i quin seria el millor tipus de servei que es pot oferir en el futur en un municipi com Palau-solità i Plegamans.

L’adhesió a  l’AMAP permetrà, per tant, estudiar l’actual situació contractual amb CASSA i veure, així, els camins possibles cap a la gestió directa d’aquest servei. Segons el regidor de serveis municipals, Sergi Plaza, això ens permetrà un major control pel què fa a l’abastiment d’aquest bé, un servei més assequible, i la posada en marxa de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient.

Per Plaza, una de les nostres prioritats és internalitzar el servei d’abastament d’aigua, ja que està demostrat en diversos estudis que la forma més eficient i sostenible de prestar el servei és a través de gestió directa.

Comparteix: