El Baix Montseny camina cap a la gestió pública de l’aigua

En els darrers dies tres poblacions diferents del Baix Montseny (Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu) han aprovat mocions en les quals s’avança en el debat i/o implementació del model públic de la gestió de l’aigua.  El dilluns 26 de novembre passat, Riells i Viabrea aprova una moció, per unanimitat de tots els grups municipals, que té com a objectiu treballar amb el Congiac en la realització d’una “auditoria econòmica i jurídica, amb detall i justificació de la valoració dels actius municipals i privats que serveixen per la prestació del servei d’aigua, amb indicació de la viabilitat o no de la seva gestió pública”. Així mateix, també va aprovar sol·licitar una reunió amb l’AMAP per tal de conèixer la institució.

Així mateix,  el passat dijous 29 de novembre, el Ple de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor va aprovar també un acord marc on sí que el consistori aposta directament per recuperar la gestió pública de l’aigua. A més a més, també s’aprovà un canvi de model de gestió treballant per implicar al veïnat en els processos de presa de decisió sobre aspectes claus del mateix.

Finalment, Cardedeu ha estat la tercera població del territori on, també dijous 29 de novembre, es va dur a terme un avenç en aquest camp. Concretament es va aprovar l’adhesió del municipi a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública. Aquesta població és la primera en adherir-s’hi a tot el Baix Montseny tot i que a la comarca del Vallès Oriental ja hi ha dos ajuntaments més que en són membres com ara Montornès del Vallès i Mollet del Vallès.

 

Comparteix: