L’AMAP creix fins als 60 membres actius en la seva 6a Assemblea

Avui dimarts 26 de gener s’ha celebrat la 6a Assemblea de l’AMAP, durant la qual s’ha sumat nous membres com són els municipis d’Alfarràs (Segrià), Capellades (Anoia), El Pla de Santa Maria (Alt Camp), La Garriga (Vallès Oriental), Llagostera (Gironès), Llinars del Vallès amb Sant Antoni de Vilamajor i Vilalba-Sasserra (totes tres del Vallès Oriental) i Sant Pol de Mar (Maresme). A banda de la representació d’aquests 9 municipis, hem de sumar l’empresa municipal Taigua (Terrassa), i l’entitat Aigua És Vida per Tot Riells i Viabrea (Baix Montseny). Amb aquests incorporacions, l’AMAP passa dels 49 al 60 membres actius: 52 municipis que representen prop del 50% de la població catalana, 4 empreses públiques gestores del servei de l’aigua i 4 entitats ambientalistes que lluiten a favor de la gestió pública de l’aigua.

També, durant l’Assemblea, s’incorporen a la Comissió Executiva de l’AMAP els municipis de Sant Cugat del Vallès, Ripollet i Sant Vicenç de Torelló. L’AMAP consolida així la seva pluralitat i diversitat territorial, incorporant municipis de tot el país i governats per gairebé tots els colors polítics.

En una etapa on s’ha constatat als ajuntaments de Catalunya un creixement de l’interès per recuperar la gestió pública, l’AMAP es consolida com l’ens de referència i principal instrument per remunicipalitzar el servei de l’aigua. Actualment, l’AMAP assessora i acompanya a prop de 20 municipis i entitats del territori que estan abordant aquesta qüestió amb diferents casuístiques, entre elles múltiples conflictes judicials.

Comparteix: