L’AMAP es felicita pel compromís del President Pere Aragonès amb la gestió pública de l’aigua

El president de la Generalitat, durant la seva primera entrevista institucional a TV3, aposta per crear un marc normatiu que faciliti la remunicipalització de l’aigua per als ajuntaments que així ho desitgin.

L’AMAP es vol felicitar per les clares paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, ahir a la nit a la seva primera entrevista institucional a TV3. Preguntat pel director de la televisió pública, Vicent Sanchís, sobre la compatibilitat o no de l’acord d’investidura entre ERC i CUP amb l’acord de coalició amb JxC, el recentment nomenat president va defensar que respectaria en la seva integritat tots dos acords perquè eren “compatibles i complementaris”. Sanchís, insistint, va preguntar en detall per diferents acords que apareixen al document signat entre republicans i CUP i no apareixen a l’acord de govern de coalició, com aquells que fan referència a la gestió pública de l’aigua. Recordem que a l’acord d’esquerres figurava explícitament, a l’apartat d’impuls de sectors estratègics públics, que des de la Generalitat en aquest mandat es crearia “el marc normatiu que faciliti la remunicipalització de serveis públics com l’aigua”.

Respecte a això, Pere Aragonès va respondre ahir, durant l’entrevista televisiva, de manera contundent: “Nosaltres tenim molt clar que aquells ajuntaments que vulguin portar a terme processos de remunicipalització de l’aigua han de poder tenir les eines, si és que prenen aquesta decisió”.

Des de l’AMAP, com associació que aglutina a 50 municipis, entitats i ens locals en defensa de la gestió pública de l’aigua, no podem fer més que felicitar-nos per aquest compromís del nou Govern de la Generalitat. Ens posem a la seva disposició per a poder desenvolupar el marc normatiu necessari per tal que les administracions locals recuperin la seva sobirana respecte a la gestió de l’aigua.

A la vegada, recordem el Decàleg de mesures que, conjuntament amb altres entitats ecologistes i en defensa de l’aigua, vam presentar als partits durant la campanya electoral catalana. Les propostes van des de mesures urgents relacionades amb la planificació hidrològica i la salvaguarda d’ecosistemes, fins a la consideració plena de l’aigua com a Dret Humà.

Comparteix: