Casserres s’adhereix a l’AMAP per a reforçar la gestió pública de l’aigua al Berguedà

El municipi està estudiant el canvi a gestió directa de l’aigua, donat que el contracte de l’actual concessió del servei ja ha finalitzat

Després de l’acord aprovat al Ple municipal, el municipi de Casserres és el segon municipi del Berguedà, després de Berga, en sumar-se a l’AMAP. Donat que el contracte de concessió de l’abastament d’aigua va finalitzar el 2017, l’Ajuntament està valorant passar a una gestió pública del servei i se suma a l’AMAP, en una aposta més per fer créixer el sector de l’aigua pública al país i també poder mancomunar recursos i coneixements tècnics que millorin el servei tant a Casserres com a d’altres municipis que es decideixen per fer el pas. Per a preparar-se per aquest repte, l’Ajuntament renovarà una part de les canonades a tres punts del municipi, per a millorar l’eficiència de la xarxa i reduir l’aigua no comptabilitzada.

Al Berguedà, el 71% dels municipis ja fan una gestió pública de l’aigua, tot i que només representen el 41% de la comarca. Tot i això, a banda de Casserres, hi ha tres municipis amb el contracte vençut o que ho farà en breu (Avià, Berga i Cercs), i que hauran de definir el model de gestió de la l’aigua pels propers anys.

L’AMAP va ser constituïda al 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió pública de l’aigua així com donar suport als municipis membres de l’associació. Amb Casserres, ja en formen part un total de 81 membres, entre municipis, entitats i empreses públiques.

Comparteix: