Casserres se incorpora a la AMAP para reforzar la gestión pública del agua en la comarca del Berguedà

El municipio está estudiando el cambio a gestión directa del agua, dado que el contrato de la actual concesión del servicio ya ha finalizado

Després de l’acord aprovat al Ple municipal, el municipi de Casserres és el segon municipi del Berguedà, després de Berga, en sumar-se a l’AMAP. Donat que el contracte de concessió de l’abastament d’aigua va finalitzar el 2017, l’Ajuntament està valorant passar a una gestió pública del servei i se suma a l’AMAP, en una aposta més per fer créixer el sector de l’aigua pública al país i també poder mancomunar recursos i coneixements tècnics que millorin el servei tant a Casserres com a d’altres municipis que es decideixen per fer el pas. Per a preparar-se per aquest repte, l’Ajuntament renovarà una part de les canonades a tres punts del municipi, per a millorar l’eficiència de la xarxa i reduir l’aigua no comptabilitzada.

Al Berguedà, el 71% dels municipis ja fan una gestió pública de l’aigua, tot i que només representen el 41% de la comarca. Tot i això, a banda de Casserres, hi ha tres municipis amb el contracte vençut o que ho farà en breu (Avià, Berga i Cercs), i que hauran de definir el model de gestió de la l’aigua pels propers anys.

L’AMAP va ser constituïda al 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió pública de l’aigua així com donar suport als municipis membres de l’associació. Amb Casserres, ja en formen part un total de 81 membres, entre municipis, entitats i empreses públiques.

Comparteix: