El Consell Comarcal d’Osona és el primer de Catalunya en assumir la gestió pública de l’abastament d’aigua

Avui dimecres 20 d’abril el Consell Comarcal d’Osona ha presentat públicament la nova empresa de subministrament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà que ha iniciat l’activitat aquest mes d’abril de 2022. Amb la confiança dels municipis de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt, ONAIGUA ja subministra aigua potable a aproximadament 11.400 punts de consum i arriba a més de 25.000 habitants, que es beneficien d’un nou model que reivindica la gestió pública de l’aigua i potencia les sinèrgies entre administracions.

És una fita important per la gestió pública de l’aigua a Osona i a Catalunya i suposa la culminació d’un llarg camí que va començar el 2018. La diferència d’Osona respecte d’altres comarques catalanes és que, amb ONAIGUA, el Consell Comarcal d’Osona esdevé la primera i l’única administració comarcal de Catalunya en crear una empresa 100% pública que gestiona el servei d’abastament d’aigua en baixa.

En la darrera dècada, dels 26 municipis que han recuperat la gestió directa de l’aigua a Catalunya, cinc d’ells han estat a Osona: Sobremunt, que ho va fer al 2014; i Balenyà, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Vilatorta, que han estat els darrers en sumar-s’hi aquest 2022. Amb aquestes, ja són 26 dels 50 municipis que formen el Consell Comarcal d’Osona els que gestionen directament aquest servei, el que suposa el 33% de la població total de la comarca.

En aquests moments, són 31 municipis a Catalunya que hi estan treballant per sumar-s’hi a la gestió pública de l’aigua i exemples d’èxit com els d’Osona aplanen el camí cap aquesta direcció.

Comparteix: