Cargando Eventos

[Blue February] La Conferència d’Aigua de Nacions Unides de 2023: Per què és important seguir-la i quines oportunitats presenta per als moviments i institucions en defensa de l’aigua?

jueves, 23 febrero 2023 - 15:00 - 17:00

Com a preparació per a la Conferència de les Nacions Unides sobre l’Aigua que se celebrarà a Nova York al març de 2023, el Fòrum dels Pobles per l’Aigua ha organitzat el “Blue February (Febrer Blau)”, una sèrie d’actes i accions per a demanar justícia per a l’aigua.

El Fòrum dels Pobles per l’Aigua (PWF) és un espai de coordinació dels moviments per la Justícia de l’Aigua a tot el món. Promovem la Justícia de l’Aigua en totes les seves formes internacionals, nacionals, regionals i locals, unint les veus de les comunitats de primera línia i dels defensors de l’aigua per a protegir l’aigua com un bé comú i l’accés per a tots com un dret humà.

Amb l’augment dels conflictes entorn del seu ús i la captura corporativa de la governança de l’aigua, es necessita urgentment una major participació pública i associacions públic-públiques en la gestió dels recursos i serveis hídrics.

La sèrie de seminaris en línia “Blue February (Febrer Blau)” convida als moviments per la justícia de l’aigua de tot el món a participar en el debat sobre aquestes qüestions i les amenaces a l’aigua i el sanejament que plantegen la privatització i la financerització en curs en el sector. Davant els seriosos dubtes que la conferència de l’ONU sigui un espai plural i no estigui totalment capturada per les corporacions i financers de l’aigua, “Blue February (Febrer Blau)” pretén oferir un espai per a debatre aquestes qüestions urgents i fonamentals.

 

Webinar 1 |La Conferència d’Aigua de Nacions Unides de 2023: Per què és important seguir-la i quines oportunitats presenta per als moviments i institucions en defensa de l’aigua?

Data: 23 de Febrer, 10h (Bolivia) 15h (Barcelona) 11h (Brasil)

  • Pedro Arrojo, Relator Especial de la ONU por el Derecho Humano al Agua y al Saneamiento, España
  • Marcela Olivera, Blue Planet Project, Bolivia
  • Meera Karunananthan , Blue Planet Project, Canadá
  • David Boys, Public Services International, Suiza
  • Dinesh Suna, World Council of Churches, Suiza
  • Anne Le Strat, Global Water Operators’ Partnerships Alliance, América del Norte
  • Dario Mejía, Foro Permanente de Naciones Unidas para Asuntos Indígenas
  • Modera: Mary Grant, Food and water Watch

Inscripció: https://bit.ly/Blue-February-Webinar-1

Detalles

Fecha:
jueves, 23 febrero 2023
Hora:
15:00 - 17:00
Web:
https://esf-cat.org/blog/2023/02/15/blue-february-cicle-de-webinars-per-laigua/

Organizador

Enginyeria sense Fronteres
Web:
https://esf-cat.org/