Una plataforma reclama la gestió pública de l’aigua a Granollers

La Taula de l’Aigua, que ara aplega una desena d’organitzacions, aposta per municipalitzar el servei aprofitant el final de la concessió a Sorea

Una desena d’organitzacions de Granollers han constituït una plataforma per reclamar la gestió pública del subministrament d’aigua a la ciutat. La Taula de l’Aigua es va presentar dimarts a la tarda a la plaça de la Porxada amb la lectura d’un manifest on aposta per municipalitzar aquest servei tot aprofitant el venciment del contracte entre l’Ajuntament i l’empresa Sorea, el proper mes de juliol.

“La gestió de l’aigua ha de ser pública i l’ha de dur a terme l’Ajuntament de forma directa”, va assenyalar un dels membres de la plataforma, Marc Plana, durant la lectura del manifest. “L’aigua és un bé essencial, bàsic i col·lectiu. Les persones no en podem prescindir, i la seva bona gestió és fonamental per garantir una vida digna. L’accés a l’aigua ha de ser universal, independentment de la situació econòmica de les persones o de les forces del mercat. A més, cal que la seva gestió sigui al màxim de democràtica possible.”

L’entitat també ha demanat a l’Ajuntament poder accedir a l’estudi que el mateix consistori va encarregar a una empresa especializada. Segons el document, al qual va tenir accés EL 9 NOU el mes de març passat, la ciutat ha de canviar 75 quilòmetres de canonades d’aigua, més del 40% de la superfície de la xarxa, la qual cosa implica una inversió de 21 milions d’euros.

Per aquest motiu, l’estudi conclou que el model de gestió més sostenible és l’actual. “Hem presentat una instància per poder accedir al document, però a hores d’ara encara no hem tingut resposta”, va lamentar Plana.

Notícia publicada a el9nou.cat el 10/04/2021 per Oriol Serra.
Comparteix: