Un “error d’Aigües de Barcelona” dispara la factura de l’aigua després del confinament

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) atribueix a l’empresa subministradora d’aigua un error en com s’ha facturat l’aigua consumida de més per les famílies quan no podien sortir de casa

Segons ha explicat el regidor de Presidència i vicepresident de Planificació de l’AMB, Jordi Martí, l’increment de la factura de l’aigua que ha sorprès moltes famílies les últimes setmanes és fruit d’un error de com s’ha facturat el consum de l’aigua després del confinament, per part d’Aigües de Barcelona.

Martí ha explicat que l’AMB ja ha comunicat aquest error a l’empresa subministradora del servei, i que Aigües de Barcelona ha acceptat retornar la part cobrada de més en la propera factura.

Per què s’ha cobrat de més?

El vicepresident de Planificació de l’AMB ha explicat que l’increment desproporcionat s’explica per la combinació de dues raons: que durant els quatre mesos de confinament les famílies han consumit més aigua, i que els treballadors d’Aigües de Barcelona no han pogut fer la lectura manual dels comptadors.

Això ha significat que, per cobrar l’aigua dels mesos de confinament, Aigües de Barcelona va fer una estimació. En acabar el confinament, els tècnics d’Aigües de Barcelona van llegir els comptadors i van comprovar que les famílies havien gastat més aigua i, com a resultat, l’increment total dels quatre mesos de confinament és el que s’ha computat a la darrera factura.

Salt de tram

En alguns casos, l’increment de consum ha fet saltar de tram la factura. Fins als sis metres cúbics consumits, el preu de cada metre cúbic és de 0,48 €; en canvi, si se superen els sis metres cúbics, cadascun passa a costar gairebé 1,2 €. Per tant, que tot l’increment del consum durant el confinament s’hagi condensat en només una factura ha fet que moltes llars hagin saltat de tram.

En aquest sentit, les famílies han hagut de pagat un preu més elevat del que els hauria tocat si l’increment s’hagués reflectit de forma prorratejada en les diferents factures.

La taxa de residus no hi té a veure

Davant les queixes que han expressat algunes persones pel fet que la inclusió de la nova taxa de residus hagi hagi pogut contribuir a disparar la factura de l’aigua, Jordi Martí ho ha descartat de totes totes amb tota contundència. Martí ha assegurat que la taxa representa, de mitjana, entre 4,5 i 8,5 €: Qualsevol increment d’aquest import no hauria generat tantes queixes, ha sentenciat.

Veure font: https://beteve.cat/politica/increment-factura-aigua-error-aigues-barcelona/

Comparteix: