Torelló s’incorpora a l’AMAP

Amb l’objectiu de preparar Torelló per a la gestió pública del servei d’abastament d’aigua, a través de l’empresa comarcal 100% pública, l’Ajuntament s’ha adherit a l’AMAP

L’adhesió es va aprovar en el ple municipal de juliol d’enguany, per unanimitat. En opinió del regidor de Serveis Territorials i Medi Ambient, Adrià Jaumira, és una incorporació necessària per donar més força als municipis que hem fet el pas endavant cap a la gestió pública de l’aigua i poder obtenir coneixement dels que ja porten temps gestionant-ho de forma pública. També ha de servir per poder afavorir a la incorporació de nous municipis a aquest model.

L’AMAP va ser constituïda al 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública d’aquest servei. En formen part un total de 48 membres; entre ells, 42 municipis, que sumen el 45% de la població de Catalunya.

Entre d’altres actuacions, l’associació organitza jornades, seminaris i cursos; dona impuls a iniciatives de debat tècnic i d’investigació i recerca sobre gestió de l’aigua; difon bones pràctiques; proveeix serveis d’assessorament i d’assistència, jurídica i administrativa per als seus membres en processos de recuperació de concessions i de la gestió directa de serveis; i revisa el compliment de les clàusules dels contractes de concessió actuals d’aquells municipis que es plantegin la seva recuperació.

Cap a una gestió comarcal

La gestió del servei, a càrrec de SOREA, va finalitzar el 2018 i actualment està prorrogada. Arran d’això, l’Ajuntament ha decidit apostar per prestar el servei a través de l’empresa comarcal 100% pública, Onaigua, tal i com ja han fet altres municipis osonencs, com St. Vicenç de Torelló, Vilatorta o Balenyà. L’adhesió a l’AMAP permetrà un acompanyament a Torelló en tot aquest procés.

Veure font: http://www.ajtorello.cat/frontal/noticies/detall.php?apartat=¬icia=4553

Comparteix: