Tona s’incorpora a l’AMAP

El municipi de Tona obre el debat per encaminar-se cap a una gestió pública del servei d’abastament d’aigua.

Amb la incorporació de l’Ajuntament de Tona (Osona) a l’entitat, acordat pel ple municipal de desembre, ja són 75 els actuals membres de l’AMAP entre municipis, empreses públiques d’aigua i entitats ambientalistes.

El contracte de la concessió del servei d’aigua a Tona va finalitzar l’any 2017, però s’ha anat prorrogant any rere any, fins a l’actualitat, quan el consistori està estudiant la possibilitat d’assumir la gestió directa d’aquest servei. En aquests moments, s’està treballant en la liquidació del contracte actual, procés on ja s’ha comptat amb el suport de l’AMAP. 

De cara a la futura prestació del servei, una de les opcions que es planteja l’equip de govern és que l’assumeixi l’empresa pública del Consell Comarcal d’Osona, Onaigua. Convé recordar que el Consell Comarcal d’Osona s’ha convertit en el primer de Catalunya en assumir directament la gestió de pública de l’abastament d’aigua, el que suposa un tret de sortida cap a una iniciativa pionera a Catalunya. En aquests moments, Onaigua presta el servei a Balenyà, El Brull, St. Vicenç de Torelló, Sobremunt, Tavèrnoles, Torelló i Vilatorta.A través de la seva adhesió a l’AMAP, Tona s’uneix a una xarxa de municipis i empreses públiques compromeses amb una gestió transparent, participativa i sostenible de l’aigua com a bé comú.

Comparteix: