SOREA gestiona l’aigua a la Bisbal d’Empordà tot i l’acord rescindit

Fa set mesos que el ple va trencar el contracte, però l’empresa presta el servei de facto fins que s’aclareixi la liquidació i l’opció de municipalitzar-lo

El PSC hi veu una inacció que l’alcalde excusa

SOREA continua gestionant el subministrament municipal d’aigua als abonats de la Bisbal un any després que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat detectés fonaments per a la nul·litat en la pròrroga de la concessió signada per l’alcalde Lluís Sais el 2010, per un període de 20 anys que expiraria el 2030. El batlle republicà va assumir el dictamen, no vinculant, i el va dur al ple a final del maig passat per rescindir el contracte, un acord aprovat per unanimitat de tots els grups, però que set mesos després encara no s’ha materialitzat.

En declaracions a l’Agència ACN, Sais defensava ahir que la continuïtat de Sorea en la gestió de facto no vulnera la legalitat, i la justifica per la necessitat de mantenir la prestació del servei fins que es tanquin les condicions de la liquidació del contracte. Malgrat això, el portaveu d’Independents-PSC, Òscar Aparicio, hi veu una inacció per afavorir Sorea exclusivament política, ja que l’empresa continua guanyant diners amb el contracte rescindit.

L’alcalde atribueix el retard a la necessitat de donar compliment als tràmits burocràtics i a la baixa de la interventora municipal –en comissió de serveis–, per bé que Aparicio sosté que la liquidació del contracte ja es podria haver tancat amb la figura que supleix la interventora i amb la certificació de les inversions fetes en virtut de la pròrroga nul·la per part de l’arquitecte municipal del consistori.

La previsió del govern bisbalenc (ERC-CUP-ICV) és haver de fer front a 1,2 milions en concepte de despeses i inversions avançades però no pas d’indemnització, en el moment de liquidar el contracte, tot i que l’alcalde preveu l’escenari de desacord i una reclamació de SOREA als jutjats.

Municipalitzar, una opció que roman a la taula

El consistori, de manera paral·lela als tràmits per a la rescissió del contracte prorrogat amb SOREA, està elaborant un estudi per determinar la viabilitat tècnica i econòmica de municipalitzar el servei d’abastament d’aigua. El termini per resoldre les dues qüestions, segons Sais, és d’uns tres mesos. I quan disposin del treball decidiran quina via emprendre: crear la infraestructura per assumir el servei des de l’Ajuntament o bé convocar un nou concurs públic al qual SOREA podria tornar-se a presentar.

Veure font: https://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/1322724-sorea-gestiona-l-aigua-a-la-bisbal-tot-i-l-acord-rescindit.html

Comparteix: