Sant Pol de Mar es suma a l’AMAP per posar a l’horitzó la remunicipalització del servei de l’aigua

El darrer Ple municipal del curs de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, celebrat en línia el darrer 29 de juliol, va aprovar adherir-se a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP). La proposta es va aprovar amb els vots favorables del govern municipal de coalició, format pels grups Municipals d’ERC-AM i CUP-Amunt, i les abstencions de la resta de l’oposició.

Segons el mateix Ajuntament, amb aquesta decisió el consistori es posiciona “a favor de poder remunicipalitzar el servei d’abastament d’aigua potable i millorar el manteniment de la xarxa pública d’aigua, i defugir les concessions de molt llarg termini que monopolitzen companyies privades, i que cerquen lucrar-se amb la gestió d’un bé públic essencial”. Formant part de l’AMAP, l’Ajuntament espera rebre l’acompanyament i assessorament necessari tant per fiscalitzar de manera efectiva el servei actual com per iniciar un futur procés de remunicipalització. Actualment el servei i subministrament de l’aigua al municipi és gestionat per Agbar a través d’una concessió fins a l’any 2036.

Amb Sant Pol de Mar ja són quatre els municipis del Maresme que formen part de l’AMAP, conjuntament amb El Masnou, Vilassar de Dalt i Sant Iscle de Vallalta, tots tres immersos en procés de remunicipalització del servei de l’aigua. El Maresme, recordem, ja compta amb experiències solvents de gestió pública de l’aigua. Sense anar gaire lluny, la seva capital, Mataró, té una llarga trajectòria de gestió directa del servei públic de subministrament d’aigua potable, sanejament i depuració. I, a més, el municipi d’Arenys de Munt va ser dels primers en remunicipalitzar el servei en 2011 convertint-se en un model a seguir per a molts municipis tant de la comarca com de la resta del país.

Comparteix: