Publicada la nova directiva europea per a l’aigua potable

La revisió de la directiva sobre aigua potable és el resultat directe de la iniciativa Right2Water, la primera iniciativa ciutadana europea amb gairebé dos milions de signatures, que reclamava garantir l acceso al derecho humano al agua

El Diari oficial de la Unió Europea ha publicat la nova directiva sobre aigua potable, que facilitarà l’accés a una aigua de qualitat per a tota la ciutadania. La directiva estarà vigent als 12 dies de la seva publicació i els estats membres disposaran de dos anys a partir de la seva aprovació per fer els canvis necessaris a la seva legislació.

Amb la nova normativa, s’actualitzen les normes de qualitat de l’aigua potable i s’introdueix un enfocament de control i gestió del risc per al control de la qualitat de l’aigua. També introdueix requisits d’higiene per als materials que estan en contacte amb l’aigua potable, com les canonades. L’objetiu és millorar la qualitat d’aqulles materials, amb la finalitat de garantir la protecció de la salut i evitar la contaminació de l’aigua. I consideracions per enfortir la informació a la ciutadania, i millorar la transparància de la gestió d’un recurs vital i essencial com és l’aigua urbana.

La revisió de la directiva sobre aigua potable és el resultat directe de la iniciativa Right2Water, la primera iniciativa ciudadana europea en prosperar y que va aconseguir prop de dos milions de signatures, que demanaven que tota la ciutadania europea tingués accés al dret humà a l’aigua potable en condicions de seguretat.

Podeu accedir al text de la directiva clicant al següent enllaç.

Comparteix: