Pla de Santa Maria és el primer municipi de les comarques de Tarragona en adherir-se a l’AMAP

El municipi de la comarca de l’Alt Camp, El Pla de Santa Maria, ha decidit sumar esforços i adherir-se a l’AMAP. Ho va aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals, al seu darrer ple celebrat el 28 de juliol en seu consistorial, i conjuntament amb l’adhesió també a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). 

Aquesta decisió té important rellevància perquè, segons ha fet saber el consistori a la crònica del seu Ple, el 2023 venç la concessió del servei públic d’aigua del municipi i volen comptar amb el suport de l’AMAP per afrontar el debat de poder retornar a la gestió pública i directa d’aquest servei essencial per al municipi.

El Pla de Santa Maria és el primer municipi de les comarques de Tarragona que se suma als més de 50 municipis que formen part ja de l’AMAP, representant en total més del 45% de la població de Catalunya. Cal destacar que la majoria de municipis del voltant del Pla de Santa Maria actualment ja gestionen directament el seu servei d’abastament i distribució de l’aigua (Figuerola del Camp, Vila-rodona, Alió, Cabra del Camp i Aiguamúrcia).

Comparteix: