Palau-solità i Plegamans inicia el procés participatiu sobre la gestió de l’aigua

La fase de votació estarà oberta des del 10 de maig fins al 3 de juny

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans iniciarà el proper 10 de maig un procés participatiu per decidir la forma de gestió del servei d’abastament d’aigua a la vila. El procés té l’objectiu d’obrir la participació a totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, que podran escollir l’opció preferida entre les 2 formes de gestió proposades:

  • Gestió directa: el servei el presta el propi ens local o bé un organisme o entitat amb capital social íntegrament públic.
  • Gestió indirecta: el servei es presta mitjançant la concessió de serveis a una empresa privada o mixta.

Totes les llars del municipi han rebut, mitjançant el butlletí municipal, un fulletó informatiu amb l’explicació sobre la importància de l’aigua com a dret i bé públic essencial, així com les característiques principals dels dos models de gestió.

Es podrà votar l’opció desitjada des del 10 de maig fins al 3 de juny mitjançant aquest enllaç i els punts de votació presencial posats a disposició:

  • Ajuntament (Plaça de la Vila, 1)
  • Oficina d’atenció ciutadana (Plaça de la Vila, 1)
  • Masia Can Cortès (Av. Camí Reial, 56)
  • Pavelló Municipal Maria Víctor punt de votació digital fix (Passeig de la Carrerada, 55)
  • Serveis Tècnics de l’Ajuntament (Av. Del Camí Reial, 149)
  • Espai Jove l’Escorxador (Passeig Carrerada s/n)
  • Atenció Social (Anselm Clavé, 11)

 

Sessió informativa i de debat

El proper dimarts 10 de maig tindrà lloc una sessió informativa i de debat sobre el procés participatiu i les dues opcions de gestió subjectes a participació. Es presentaran els beneficis i inconvenients de la gestió directa i la gestió indirecta, així com les dades econòmiques dels estudis que l’Ajuntament està realitzant. La sessió comptarà també amb l’explicació de l’experiència de l’Ajuntament de Terrassa i es reservarà un espai per al torn de preguntes i debat ciutadà.

La sessió es realitzarà el proper 10 de maig a les 19.00h a l’Auditori de Can Cortès (Camí Reial, 56).

La Comissió d’Estudi

Cal recordar que el passat mes de febrer de 2022 el Ple Municipal de l’Ajuntament va aprovar la creació d’una Comissió d’Estudi, formada per membres de la Corporació, per personal tècnic qualificat i per representants dels usuaris, que actualment està redactant una memòria justificativa per determinar el model de gestió.

Aquestes accions es prenen ja que l’estiu de 2022 finalitza la concessió del servei municipal de subministrament d’aigua potable a l’empresa CASSA Aigües i Depuració, S.L. Per tant, es presenta una oportunitat per debatre el futur model de la gestió d’aquest servei públic.

Feu clic aquí per a més informació.

Comparteix: