L’adhesió permetrà al municipi gaudir de suport tècnic, econòmic, administratiu i jurídic
Llavaneres sempre ha fet una gestió directa del servei i, ara, amb l’adhesió a l’entitat podrà col·laborar amb altres municipis catalans que també aposten per la gestió pública de l’aigua i també beneficiar-se dels serveis mancomunats que s’hi ofereixen.
Després de l’acord aprovat per unanimitat en el ple mpal. del mes d’abril, Llavaneres és el sisè municipi del Maresme en sumar-se a l’AMAP. De la comarca ja en formen part Arenys de Munt, Canet de Mar, el Masnou, St. Iscle de Vallalta i Vilassar de Dalt.
L’entitat, a més d’apostar pel creixement del sector de l’aigua pública al país, permet que els municipis que hi estan associats puguin mancomunar coneixements tècnics, econòmics, administratius i jurídics que millorin el servei públic que les administracions ofereixen als abonats.
Gestió directa al Maresme i a Catalunya
Actualment, al Maresme, hi ha cinc municipis que gestionen directament el servei municipal d’abastament d’aigua. Són Arenys de Munt, Argentona, Llavaneres, Mataró i Vilassar de Dalt, que concentren el 37% de la població de tota la comarca.
D’aquests cinc municipis, Llavaneres és l’únic que no fa la gestió a través d’una empresa pública municipal, sinó directament des de l’Ajuntament. Aquest mateix model d’Aigües de Llavaneres està implantat en un total de 436 municipis catalans -el 46% del total-, que aposten per la gestió pública, amb el servei d’abastament a càrrec del mateix consistori.
L’AMAP va ser constituïda l’any 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió pública de l’aigua així com donar suport als municipis membres de l’associació. Amb Llavaneres, ja són 75 els municipis, entitats i empreses públiques adherits a l’associació.