Les entitats a favor de la municipalització de l’aigua a Igualada acusen l’Ajuntament de manca democràtica i de transparència

En roda de premsa, les entitats d’Aigua és vida, CCOO i la PAH acusen a l’Ajuntament d’Igualada de manca democràtica i transparència en el procés iniciat a través de la Comissió d’Estudi del servei d’aigua engegada el passat mes de gener. Segons expliquen les entitats, les actes oficials de la Comissió d’Estudi revelen que ha estat l’Ajuntament, i no la Comissió d’Estudi, qui ha decidit a dit quins assessors externs seran els encarregats per elaborar la memòria justificativa pel procés de municipalització del servei d’aigua, motiu pel qual assenyalen que l’Ajuntament d’Igualada no està respectant els criteris democràtics de la Comissió d’Estudi. En aquest sentit, afegeixen que els assessors externs escollits per l’ajuntament d’Igualada no són imparcials, ja que no només algun d’ells defensa vehementment la gestió públic-privada, sinó que dos d’ells han col·laborat i treballat directament per a Agbar, l’empresa privada que gestiona Aigua de Rigat a Igualada i la Conca d’Òdena.

A banda, les entitats d’Aigua és vida, CCOO i la PAH consideren que el govern de l’Ajuntament d’Igualada està actuant amb total opacitat, no respectant la transparència necessària en el procés democràtic de la Comissió d’Estudi. En aquest sentit, les entitats denuncien que les associacions de veïns, en representació de la ciutadania, no reben la informació a temps, el que impossibilita la seva anàlisi i limita la seva participació, a banda que l’Ajuntament aporta informació desactualitzada a les reunions de la Comissió d’Estudi. Igualment, recorden que les associacions de veïns tampoc poden portar assessors que els puguin guiar, motiu pel qual es troben davant d’unes comissions en les que es limita la seva participació democràtica en escoltar i acceptar el que proposa el govern.

La Comissió d’Estudi ha d’escollir els assessors

Davant la manca de participació democràtica i de transparència per part del govern a l’hora d’escollir els assessors externs, Aigua és Vida, la PAH i CCOO exigeixen a l’Ajuntament d’Igualada que sigui la mateixa Comissió d’Estudi que consensuï escollir els assessors externs. Segons les entitats, l’expertesa de la que ha fet gala el govern per avalar els assessors no és motiu d’imparcialitat i els seus currículums en són mostra. És per aquest motiu, i amb l’objectiu d’assegurar un procés el més imparcial possible, que les tres entitats defensores de la gestió pública demanen que sigui la mateixa Comissió d’Estudi la que cerqui consensuadament la manera de cercar els assessors externs evitant que siguin els assessors d’Agbar els encarregats d’elaborar la memòria de la Comissió d’Estudi que legitimarà la gestió pública o la privada.

Igualment, Aigua és vida, CCOO i la PAH insten als grups municipals d’ERC Igualada, Igualada Som-hi i Poble Actiu que en tant que firmants del Pacte Social i Institucional per a la gestió pública de l’aigua a Igualada al maig del 2019, actuïn a favor de les nostres exigències per tal de preservar la transparència i els criteris democràtics necessaris en un procés tan important per a la ciutat com és el de la Comissió d’Estudi del servei d’aigua.

Veure font: https://veuanoia.cat/les-entitats-a-favor-de-la-municipalitzacio-de-laigua-a-igualada-acusen-a-lajuntament-de-manca-democratica-i-de-transparencia/

Comparteix: