L’AMAP participa en els esdeveniments paral·lels de la Conferència sobre l’Aigua de l’ONU

Aquest mes de març de 2023 Nacions Unides organitza la segona Conferència de l’aigua de la història, 46 anys després de la primera i única conferència sobre aigua de les Nacions Unides a Mar de Plata l’any 1977. La Conferència de l’Aigua de 2023 i tindrà lloc a Nova York els dies 22, 23 i 24 de març de 2023. Amb l’objectiu d’avaluar la Implementació dels Objectius del Decenni Internacional per a l’Acció “Aigua per al Desenvolupament Sostenible 2018-2028” i la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 6 – Garantir la disponibilitat d’aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tothom.

Amb motiu d’aquesta trobada, des d’Enginyeria Sense Fronteres organitzem juntament amb el moviment per l’aigua una sèrie de webinars que no us podeu perdre. Des de l’AMAP participarem en el webinar sobre acords públics i comunitaris, al voltant de la participació ciutadana i comunitària per a garantir el dret a l’aigua i al sanejament.

Moderada per Javier Márquez de la plataforma d’Acords Públics Comunitaris de Les Amèriques, PAPC (Colòmbia), compartirem “taula” digital amb Claudia Cadavid, de la Xarxa Nacional d’Aqüeductes Comunitaris de Colòmbia; Beatriz Escribano, de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa; Anne Le Strat, de l’Aliança Mundial d’Operadors de l’Aigua; Benjamin Gestin, Eau de Paris (França) i Karl Heuberger, de les “Comunitats Blaves” de Suïssa.

El propòsit d’aquest esdeveniment paral·lel és compartir i intercanviar les experiències de participació ciutadana i comunitària, col·laboracions publico-comunitàries, associacions entre organitzacions públiques i empreses, i entre les mateixes comunitats organitzades, com a formes creatives i proactives de gestió de l’aigua. Aquestes aliances busquen canvis radicals en els sistemes de presa de decisions a partir de nous acords socials sobre l’aigua, que incloguin les diverses formes i pràctiques de gestió de l’aigua i impliquin relacions entre actors socials basades en el respecte, la integració, la participació i l’intercanvi interinstitucional i comunitari.

Aquesta conversa facilitarà el diàleg entre diversos actors entorn de diverses formes de col·laboració que busquen aconseguir l’accés universal a l’aigua i al sanejament bàsic (ODS 6) a través de la construcció d’aliances per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 17). Es posarà l’accent en les associacions entre organitzacions, empreses públiques, comunitats organitzades i plataformes ciutadanes, amb especial atenció a les associacions públic-públiques, públic-comunitàries i entre comunitats organitzades que gestionen l’aigua per si mateixes.

L’activitat tindrà lloc el dijous 23 de març a les 15h (hora catalana) i us podeu inscriure aquí. Podeu mirar la resta d’activitats i informació per inscriure’s aquí.

Comparteix: