L’AMAP dona la benvinguda a Onaigua com a nou membre

Onaigua, l’empresa pública de l’abastament d’aigua del Consell Comarcal d’Osona, s’uneix a l’AMAP per promoure una gestió transparent i sostenible de l’aigua

L’Associació de Municipis per l’Aigua Pública (AMAP) celebra la incorporació d’Onaigua, l’empresa pública d’abastament d’aigua potable del Consell Comarcal d’Osona, com a nou membre. Aquesta afiliació marca un pas significatiu en la promoció d’una gestió transparent i sostenible de l’aigua a la comarca d’Osona. Amb aquesta ja són 72 els actuals membres de l’AMAP entre municipis, empreses públiques i entitats.

El Consell Comarcal d’Osona s’ha convertit en el primer de Catalunya a assumir directament la gestió pública de l’abastament d’aigua, el que suposa un tret de sortida cap a una iniciativa pionera a Catalunya. A través d’aquest pas valent, s’ha creat Onaigua, una empresa pública destinada a garantir una gestió eficient i participativa de l’aigua a la comarca. Actualment, Onaigua presta el servei a Balenyà, El Brull, St. Vicenç de Torelló, Sobremunt, Tavèrnoles, Torelló i Vilatorta.

La nova empresa pública, Onaigua, neix amb l’objectiu de posar fi als models de gestió privatitzada i prioritzar l’interès públic. La seva missió és assegurar l’accés universal a l’aigua potable, promoure l’estalvi i l’ús responsable d’aquest recurs, i garantir la seva gestió sostenible a llarg termini.

A través de la seva adhesió a l’AMAP, Onaigua s’uneix a una xarxa de municipis i empreses públiques compromeses amb una gestió transparent, participativa i sostenible de l’aigua com a bé comú. Aquesta col·laboració fortaleix l’AMAP en la seva tasca de defensar els interessos dels ciutadans i promoure una gestió responsable de l’aigua a tot el territori.

El Consell Comarcal d’Osona, a través d’Onaigua, ha demostrat lideratge i compromís en la preservació d’aquest recurs vital. La seva decisió de convertir-se en el primer consell comarcal de Catalunya en assumir la gestió pública de l’abastament d’aigua és un exemple inspirador per a altres comarques que aspiren a aconseguir una gestió pública i responsable de l’aigua.

Comparteix: