La segona municipalització més gran del país

Girona. Exterior de la seu d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa), al carrer Ciutadans. Avui és el primer dia que l'Ajuntament duu la gestió de l'aigua, amb la societat ja liquidada.

Després de Terrassa, l’AMAP qualifica de gran notícia la creació de Cicle de l’Aigua del Ter

Notícia publicada originàriament a El Punt-Avui el 8 novembre 2022

La creació de l’empresa pública supramunicipal de la comarca del Gironès Cicle de l’Aigua del Ter SA (CATSA) significa el segon procés de municipalització del servei d’aigua potable més gran que s’ha fet a Catalunya darrere de Terrassa (Vallès Occidental), segons indiquen els responsables de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP).

L’AMAP ha celebrat la municipalització del servei d’aigua potable a Girona, Salt i Sarrià de Ter. Pel coordinador de l’AMAP, Lluís Basteiro, la creació de Catsa és una gran notícia.

L’AMAP ha assessorat els tres consistoris en el procés cap a l’empresa pública. Divendres en el ple el regidor gironí Martí Terés ho va reconèixer: la tutela de l’AMAP ens ha anat bé. Per Basteiro, la constitució de Catsa ha estat un procés llarg. A Catalunya hi ha 545 municipis amb gestió directa de l’aigua, tot i que només un 19% de la població rep l’aigua d’operadors públics, detalla l’AMAP.

Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), Terrassa, cocapital del Vallès Occidental, té 223.011 habitants, amb dades del 2021. Entre Girona (101.932), Salt (32.230) i Sarrià de Ter (5.231) en sumen 139.393. Darrere, hi ha Manresa i el Prat de Llobregat com a models públics de gestió.

Comparteix: