La Plataforma per l’Aigua de Granollers reclama una consulta sobre el model de gestió

Publicat a El9Nou el 08/05/2021

Una comissió promotora formada per cinc persones membres de la Plataforma per l’Aigua de Granollers han presentat, aquest dimarts, una instància dirigida a l’Ajuntament en què es demana una consulta ciutadana no referendària sobre quin ha de ser el model de gestió de l’aigua.

Aquest és un mecanisme de participació previst a la llei i als reglaments municipals que hauria de començar amb una recollida de signatures que hi donin suport. “El nombre de firmes que ens permetria seguir endavant amb la consulta és d’aproximadament 2.600, és a dir el 5% del cens de persones de la ciutat de més de 16 anys”, explicava el portaveu de la plataforma, Marc Plana.

Els membres de la plataforma van presentar una segona instància en què demanen poder reunir-se amb el govern municipal del PSC per exposar els seus motius i els seus objectius i poder estar informats sobre la qüestió i sobre l’eventual consulta.

“Des de la plataforma hem considerat que aquest és el millor mecanisme a la nostra disposició per obrir el debat a tothom, després de 50 anys de concessió, sobre la gestió de l’aigua a la nostra ciutat”, afirma Plana. “Com hem estat defensant en les darreres setmanes, tenim el convenciment que l’aigua ha de ser cent per cent pública i no un negoci. Vol dir que la seva gestió ha de ser directa, transparent, participativa, respectuosa amb el medi ambient i d’accés universal. Hem de recuperar la sobirania de l’aigua.”

I insisteix que la decisió no és merament tècnica. “És una decisió profundament política i estem convençuts que els ciutadans de Granollers volen saber, debatre, deliberar i decidir sobre la qüestió. Permetre opinar de forma directa és també una manera de convidar tothom a informar-se, a debatre.”

Entre els impulsors de la plataforma hi ha partits com ERC, la CUP, Podem, Primàries i Granollers en Comú i entitats com La Magrana Vallesana, Granollers en Transició, Marea Pensionista, Endavant Vallès Oriental, la Taula per l’Emergència Climàtica, l’ANC o la CNT.

Comparteix: