En suport a l’Ajuntament de Barcelona i la seva alcaldessa, la democràcia local i l’Aigua Pública

Des de l’AMAP volem denunciar un cop més l’assetjament judicial que les grans multinacionals de la gestió privada de l’aigua practiquen contra aquells ajuntaments que s’atreveixen a fer un debat públic sobre el model de gestió del servei d’aigua.

En aquest cas, una associació de dubtosa transparència (ATCD) ha presentat una querella contra l’alcaldessa de Barcelona per l’atorgament de subvencions a entitats que promouen la gestió pública de l’aigua. De fet, aquesta entitat fantasma només ha actuat quan s’han obert processos de remunicipalització de l’aigua (a Valladolid i Barcelona).

Aquesta querella és idèntica a la que ja va arxivar la Fiscalia Anticorrupció i que va presentar el grup ‘Abogados por la Constitución’. En aquella ocasió el Ministeri Públic “no va veure cap indici de delicte”. Per això està clar que es tracta d’una querella sense recorregut i que quedarà arxivada atès que les subvencions que es denuncien en la mateixa són subvencions a entitat socials que ja es rebien en mandats anteriors. I a més, l’atorgament d’aquestes sempre passa per tot el procediment reglat, pels serveis jurídics, per la intervenció, per auditories externes.

Aquest és un cas més dels més de 40 casos de judicialització d’ajuntaments que han obert el procés de debat sobre la gestió pública de l’aigua a tot Catalunya. Aquesta judicialització és especialment agressiva a Barcelona i la seva àrea metropolitana on sumant els contenciosos en què Agbar s’ha implicat contra l’Ajuntament i contra l’AMB, tenim fins a 40 causes motivades per bloquejar qualsevol intent, informe o consulta sobre la municipalització de l’aigua.

Comparteix: