El Tribunal Superior de Justícia dona la raó a Llinars en el litigi amb Sorea sobre la municipalització del servei d’aigua

La sentència estima un recurs municipal contra una d’anterior que anul·lava els acords pel canvi de gestió

Notícia publicada el 26/06/2021 a El9nou.cat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acabat donant la raó a l’Ajuntament de Llinars en el litigi legal que mantenia, des de fa uns anys, amb l’empresa d’aigües Sorea, pel canvi de model de gestió del subministrament d’aigua, que va passar de ser indirecta, a través d’una concessió, a fer-se directament a través del mateix Ajuntament.

La Sala del Contenciós Administratiu del TSJC, en una resolució que va emetre dimarts d’aquesta setmana, 22 de juny, estima el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament de Llinars contra la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona, de data 5 de desembre de 2019.

Aquesta sentència, ara revocada, anul·lava els acords municipals que van permetre el canvi de gestió. El jutge desestimava la majoria dels motius de Sorea, però estimava el recurs en considerar que l’Ajuntament no acreditava degudament que la gestió directa del servei sigui més eficient i sostenible i declarava nul l’acord de passar a gestió directa.

Ara el TSJC també desestima el recurs contenciós administratiu interposat per Sorea contra l’acord del ple del 24 de juliol de 2017 en el qual s’aprovava definitivament la modificació de la forma de gestió del servei públic d’indirecta a directa.

Des de l’Ajuntament mostren la seva satisfacció per aquesta resolució del TSJC, que deixa clar que l’Ajuntament té dret a decidir com gestionar el subministrament d’aigua. Fins aquest dijous, la companyia no ha valorat el contingut de la resolució judicial.

Sorea va portar la gestió de l’aigua durant més de 30 anys fins al 10 de juliol de 2015, quan va acabar el contracte, tot i que Sorea va continuar prestant el servei a precari fins al 21 de gener de 2020, quan va passar a Aigües de Llinars.

Comparteix: