El Masnou aprova la futura gestió municipal de l’aigua

Notícia publicada originalment a Líniamar l'11 març 2024

El Masnou gestionarà el servei d’aigua. El passat 16 de febrer el ple municipal va donar llum verda a què el municipi sigui qui s’encarrega del servei de l’aigua. La decisió es va aprovar amb els vots a favor del govern (ERC, PSC i En Comú) i de Fem Masnou, i el vot contrari de Junts i PP.

Actualment, l’abastament d’aigua està gestionat per Agbar, amb qui el consistori tenia contracte fins a l’octubre de 2022, però es va fer una pròrroga per tres anys més, fins a l’octubre de 2025. Per aquestes dates, explica el regidor de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible, Amadeu Quintana, la gestió ja podrà ser municipal “Si tot va bé, el novembre de 2025 l’empresa municipal SUMEM estarà en disposició d’assumir i gestionar el servei”, va confirmar.

Pel que fa a les reaccions de l’oposició, el portaveu de Fem Masnou, Sergi Amat, va reiterar el suport a un tema com aquest perquè des del seu partit “confien en el sector públic”. També va destacar la pèrdua de consens al consistori i va demanar al govern local que aposti per recuperar-lo en una política tan important.

En el cas dels partits que van votar-hi en contra, Pilar Marset, del PP, va fer un seguit de reflexions sobre les possibles actuacions de millora, principalment relatives als comptadors, els hidrants i les canonades de fibrociment de la xarxa d’abastament d’aigua potable actual, però Quintana va rebatre els arguments. “Hem plantejat una gestió de l’aigua que tindrà un superàvit que ens permetrà poder anar fent en un temps prudencial el que Agbar no ha fet en els últims 20 anys”, va dir. Finalment, Joan Maria Duran, de Junts, va ser especialment crític amb la gestió pública de l’aigua. “Fer d’empresaris amb diners públics no és ni eficient ni ètic”, va dir, a més d’afegir que no es pot deixar “en mans d’aficionats”.

Comparteix: