Demanen una consulta popular sobre el model de gestió de l’aigua de Riells

La Taula per l’Aigua Pública ha iniciat una recollida de signatures a través del seu portal web després que Territori hagi tombat el seu recurs.

Notícia publicada originàriament al Diari de Girona el 16/3/2023

La Taula per l’Aigua Pública de Riells i Viabrea -un ens de caràcter veïnal que persegueix un model de gestió de l’aigua públic- ha instat a l’Ajuntament a fer una consulta popular per tal que la ciutadania decideixi quin model de gestió d’aquest servei vol.

La proposta arriba després que el Departament de Territori hagi desestimat el recurs de la Taula per l’Aigua Pública sobre la tarifa aprovada pel ple al març de l’any passat. Des de l’entitat consideren que la resolució del recurs «tampoc dona resposta als problemes plantejats i passa de puntetes pels motius argumentats: com a mostra de la tramitació superficial es pot veure que, segons la resolució emesa, la coportaveu de la taula va presentar el recurs abans de rebre la notificació de l’aprovació de la tarifa, concretament un mes abans».

La plataforma insisteix en un comunicat que «la resolució del Departament de Territori es limita a fer esment a una suposada posada a disposició de la documentació sense tenir en compte el fons de l’assumpte que es resumeix en aquest apartat de l’informe de la Comissió de Preus en aprovar la tarifa».

Per tot plegat, insten a fer una consulta popular que determini quin és el model de gestió. Per fer-ho, des de la pàgina web de l’entitat (www.aiguapublicaderiells.org) han habilitat un formulari per recollir signatures per fer possible aquesta consulta.

Cal recordar que el recurs d’alçada que va fer la plataforma posava en dubte, entre d’altres, la proporcionalitat de la plantilla de l’empresa gestora del servei, així com la inclusió de la quota del manteniment dels comptadors dins la factura i, fins i tot, posaven en dubte els conceptes d’amortitzacions. La plataforma fa mesos que qüestiona que l’empresa Abastaments d’Aigua del Tordera va assumir un «una sobre amortització d’actius de 255.000 euros. Aquest import equival al que demana l’empresa per amortització pendent de les inversions, amb el que les inversions ja estarien amortitzades», insisteix la plataforma.

Comparteix: