Aigua és Vida critica que l’AMB aplana el negoci de l’aigua a Ripollet i Molins de Rei

El Consell Metropolità va aprovar dimarts el traspàs del subministrament de Ripollet i Molins de Rei a l’AMB

Aigua és Vida ha criticat que Agbar i l’Àrea Metropolità de Barcelona (AMB) han “aplanat” el camí per expandir el negoci privat de l’aigua a Ripollet i Molins de Rei.

L’organització ha valorat així el fet que el Consell Metropolità de l’AMB aprovés aquest dimarts la creació d’una comissió mixta de traspassos perquè el servei de subministrament a Ripollet i Molins de Rei passi a la mateixa AMB.

Per Aigua és Vida, això suposa “un pas més” per integrar Ripollet i Molins a l’empresa mixta Aigües de Barcelona, controlada per Agbar.

L’organització ha posat en valor que fins ara l’únic estudi realitzat per estudiar quina és la millor opció de gestió analitzava la pública.

En aquest sentit, ha recordat que si l’aposta és la gestió indirecta, cal crear abans una comissió d’estudi per determinar la millor forma de gestió, tal com indica el Reglament dʻObres, Activitats i Serveis dels ens locals (ROAS) .

Per a Aigua és Vida aquest nou pas ha estat possible en la nova configuració del Consell Metropolità i dels municipis afectats, on el PSC va guanyar les passades eleccions. Això “ha desembussat els intents d’Agbar per expandir el negoci”, ha assegurat l’organització.

Aquesta reconeix que, a hores d’ara, no hi ha majories per impulsar la gestió pública metropolitana, i per això ha valorat que la creació de la comissió de traspàs és el primer pas perquè Agbar absorbeixi el servei d’aigua potable a Ripollet i Molins de Rei.

El conflicte ve d’una sentència del 2020, que afirmava que la competència del subministrament d’aigua potable dels municipis metropolitans és de l’AMB. Això va aturar el projecte de l’Ajuntament de Ripollet, aleshores governat per Decidim, de remunicipalitzar la gestió de l’aigua.

De fet, el consistori ripolletenc va interposar un contenciós administratiu, que encara està en curs, contra la inactivitat de l’AMB, amb voluntat de desencallar les negociacions.

Comparteix: