Adhesió de Mediona a l’AMAP

Mediona és el primer municipi de l’Alt Penedès que entra a formar part de l’associació

Si l’aigua és un bé essencial per a la vida de totes nosaltres és natural pensar que ha d’estar en mans públiques i que ha de ser gestionada pensant en el bé comú i no en el lucre. De la gestió de l’aigua no se’n pot fer negoci.

El tema de l’aigua, a Mediona, ve de lluny i recull anys de clams veïnals entorn la gestió de l’aigua amb l’antiga paperera, l’estat del clavegueram i de la xarxa d’abastiment, dels abocaments directes al riu sense passar per col·lectors, etc. I un dels objectius que tenim com a Ajuntament és el de poder estudiar l’estat del servei d’abastiment d’aigua, que com sabeu, està en mans de dues empreses privades, totes dues filles del gegant Suez. I ho fem seguint el principi polític que la gestió de béns que son essencials i comuns a tothom, han d’estar en mans de la gestió pública i col·lectiva.

És per això que com a municipi ens hem adherit a l’AMAP, per tal de rebre l’assessorament i guiatge necessari que ens permetin estudiar l’actual situació contractual amb l’empresa subministradora i veure, així, els camins possibles cap a la remunicipalització d’aquest servei. Això que ens hauria de permetre un major control pel què fa a l’abastiment d’aquest bé, un servei més assequible, un retorn a l’economia de petita escala i, evidentment, la posada en marxa de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient.

L’AMAP és una associació de municipis, entitats i empreses públiques d’aigua de Catalunya, que treballa per impulsar la gestió pública de l’aigua, acompanyar als municipis que presten el servei de forma directa, i ajudar aquells altres que volen fer el canvi de model de gestió. Es va crear el gener del 2018, i en l’actualitat ja compta amb 38 membres, entre ells els principals municipis de Catalunya, que suposen el 44% del total de la població catalana.

Veure font: https://mediona.cat/adhesio-de-mediona-a-lassociacio-de-municipis-i-entitats-per-laigua-publica-amap/

Comparteix: