Carregant Esdeveniments

Jornada ACCO de presentació de l’estudi: “Anàlisi de competència en el subministrament d’aigua a l’àmbit urbà”

Dimecres, 27 abril 2022 - 9:00 - 11:00

Palau Robert

Passeig de Gràcia 107
Barcelona, 08008 Espanya
+ Mapa de Google

El proper 27 d’abril l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) celebrarà una jornada en què es presentarà un estudi sobre el subministrament de l’aigua a l’àmbit urbà a Catalunya. La jornada també comptarà amb una taula rodona a la qual es debatrà sobre la competència en aquest sector.

Els serveis necessaris per proveir aigua per al consum humà als nuclis urbans i la seva devolució al medi natural amb posterioritat són les activitats econòmiques que conformen el cicle urbà de l’aigua. Gran part d’aquestes activitats es poden considerar monopolis naturals, principalment per la necessitat de grans infraestructures. A més, existeixen fallades de mercat com la asimetria d’informació i les externalitats. Aquests trets fan que la intervenció del sector públic sigui elevada.

Ara bé, la intervenció no necessàriament ha de ser per mitjà d’un monopoli públic. Una alternativa és la competència pel mercat, mitjançant les licitacions públiques, que es pot complementar amb mecanismes que incentivin prestacions eficients com la competència comparativa. Això no obstant, si els municipis opten per la gestió indirecta però la competència és baixa en el moment de licitar, perquè el mercat es troba molt concentrat o perquè el disseny de les licitacions i la informació disponible no atreuen prou concurrència, es poden produir conseqüències negatives per als consumidors, com un preu elevat o una qualitat baixa.

Seu de l’actePalau Robert (Passeig de Gràcia, 107, 08008 Barcelona).

És un acte gratuït, amb aforament limitat. És necessari inscriure’s aquí.

Mostra els detalls

Data:
Dimecres, 27 abril 2022
Hora:
9:00 - 11:00
Web:
http://acco.gencat.cat/ca/detall/article/20220407_jornada_aigua

Organitzador

Autoritat Catalana de la Competencia
Web:
https://acco.gencat.cat/

Recinte

Palau Robert
Passeig de Gràcia 107
Barcelona, 08008 Espanya
+ Mapa de Google

Més activitats