Carregant Esdeveniments

Gestió de l’aigua en situació de canvi climàtic i sequera

Dilluns, 20 maig - 11:00

La situació d’escassetat que han experimentat diverses conques hidrogràfiques, especialment a Andalusia i Catalunya, no s’ha degut solament a la sequera, sinó també a un desequilibri estructural entre les demandes i els recursos disponibles, que s’està veient aguditzat a conseqüència dels impactes del canvi climàtic.

Afrontar aquesta situació exigeix assumir nous models de gestió que, des d’una aproximació de drets, contemplin criteris de participació, equitat, transparència i no discriminació; només així es podran establir les bases per a abordar la necessària disminució de les demandes, atenent prioritats socials i ecològiques en competència amb activitats econòmiques de sectors, com l’agricultura, el turisme i la indústria, altament consumidors i/o contaminants. És urgent replantejar la distribució de l’aigua amb la finalitat de garantir un repartiment social i just de l’aigua.

A fi d’avançar en la contextualització de la situació d’escassetat, en la configuració d’aquests nous models i en la posada en valor de les experiències ciutadanes que s’han materialitzat, la Fundació Nova Cultura de l’Aigua (FNCA) i la Xarxa Aigua Pública han organitzat aquesta jornada telemàtica.

Programa

11.00 h. a 11.10 h. Presentació de la jornada. Julia Martínez (FNCA)

11.10 h. a 11.20 h. Gestió de l’aigua en el context de canvi climàtic i escassetat. Francesc La Roca (FNCA)

11.20 h. a 11.40 h. Debat

11.40 h. a 12.00 h Planificació i gestió de sequeres en l’àmbit urbà. Nuria Hernández Mora (FNCA) i Luis Babiano (AEOPAS)

12.00 h. a 12.20 h. Debat

12.20 h. a 12.40 h. Estratègies ciutadanes per a la gestió de les sequeres: Experiències de la Mesa Social de l’Aigua d’Andalusia i les Cimeres Socials de l’Aigua de Catalunya. Leandro del Moral (Mesa Social del Agua de Andalucía) i Dante Maschio (Aigua És Vida)

12.40 h. a 13.00 h. Debat

13.00 h. a 13.10 h. Conclusions. Francesc La Roca (FNCA)

 

Inscripcions: https://bit.ly/3Wzfgrv

Mostra els detalls

Data:
Dilluns, 20 maig
Hora:
11:00
Web:
https://www.aiguaesvida.org/webinar-gestion-del-agua-cambio-climatico-escasez/