Carregant Esdeveniments

Avançant en el Dret a l’Aigua: Els riscos de la privatització per al dret humà a l’aigua i el sanejament

Dimarts, 10 novembre 2020 - 17:30 - 19:00

Presentació

L’informe de Leo Heller sobre els drets humans i la privatització dels serveis d’aigua i sanejament, trenca amb l’equidistància imperante fins ara en el marc dels drets humans entre la gestió pública i la privada, i posa en evidència els riscos que la privatització suposa per al gaudi dels drets humans, que són especialment rellevants al context actual en el que, com a conseqüència d’anys de polítiques neoliberals, els serveis públics es troben molt afeblits quan no pràcticament desmantellats. Aquesta situació s’ha posat en evidència en la crisi sanitària de la COVID-19, durant la que s’estan agreujant les desigualtats socials i la necessitat de serveis públics s’ha fet més urgent. L’informe se situa en una posició crítica davant la mercantilització dels serveis públics relacionats amb drets humans, en tant que exclou als sectors socials més empobrits i pot donar lloc a violacions de drets humans. Aquest posicionament posa sobre la taula el tema de la privatització en el context dels drets humans i obre un debat que ha arribat per quedar-se. L’acte Avançant en el Dret a l’Aigua s’inscriu en aquest debat.

Programa

Presentació i moderació: Miriam Planas, Aigua És Vida.

Presentació de l’Informe A75/208 sobre Els drets humans i la privatització dels serveis d’aigua i sanejament: Leo Heller, ex Relator especial de Nacions Unides sobre els drets humans a l’aigua potable i al sanejament

Reflexions des dels operadors públics: Luis Babiano, gerent de la Asociación Española de Operadores Públicos de Agua y Saneamiento (AEOPAS)

Reflexions des de la ciutadania: Gonzalo Marín, Red Agua Pública (RAP)

Tancament: Pedro Arrojo, Relator Especial sobre els drets humans a l’aigua potable i al sanejamient

Versió reduïda de l’informe en català

Mostra els detalls

Data:
Dimarts, 10 novembre 2020
Hora:
17:30 - 19:00
Web:
https://rb.gy/pcteyr

Organitzador

AEOPAS, Aigua És Vida i Red Agua Pública