5a Assemblea de l’AMAP: l’associació es consolida com a ens de referència per la gestió pública de l’aigua a Catalunya

A la darrera Assemblea s’han incorporat 13 municipis, de forma que l’AMAP ja compta amb 49 membres, que representen el 45% de la població catalana

19 dels seus membres es troben immersos en processos de recuperació de la gestió pública del servei, una tendència a l’alça

Avui dijous 28 de gener s’ha celebrat la 5ª Assemblea General de l’AMAP. A la trobada han assistit tant els membres adherits com els nous associats que s’hi acaben d’integrar.  L’Associació segueix el seu creixement any rere any, i amb els 13 municipis que s’han incorporat aquesta Assemblea, ja disposa de 49 membres, que representen al 45% de la població catalana. L’AMAP incrementa la seva diversitat territorial, i incorpora municipis governats per gairebé tots els colors polítics.

L’Assemblea ha constatat el fort impuls que estan tenint els processos de remunicipalització a Catalunya; de fet, 19 dels membres de l’AMAP estan abordant la recuperació de la gestió directa del servei d’aigua els propers dos anys. La més propera, la de Girona, Salt i Sarrià de Ter, que es farà efectiva aquest mes d’abril.

Per tot plegat, s’ha acordat que l’AMAP intensifiqui el suport tècnic a aquests municipis implicats en remunicipalitzacions, així com aquells que puguin estar els propers anys en situacions similars, degut al venciment de les concessions municipals d’aigua potable, sovint amb durades de dècades.

Entre d’altres, l’Assemblea ha acordat impulsar les modificacions legislatives per eliminar les restriccions a les remunicipalitzacions, garantir l’accés a l’aigua a totes les llars a través d’una tarifació social ambiciosa, i vetllar per a que els fons europeus NextGeneration que s’adrecin al sector de l’aigua recolzin la gestió pública de l’aigua i no als conglomerats empresarials.

Comparteix: